Imunitet deteta – Izazov za svakog roditelja

potvrđeno je stimulativno dejstvo probiotika na imunitet organizma

LGG –   saveznik dečijeg imuniteta

Probiotski soj Lactobacillus rhamnosus GG, ili skraćeno LGG, trenutno je jedan od najviše proučavanih probiotskih sojeva na svetu, sa preko 1000 objavljenih naučnih studija i preko 300 sprovedenih kliničkih ispitivanja. Otkrili su ga 1985. godine američki profesori Sherwood Gorbach i Barry Gold, a ime je dobio po njihovim prezimenima.

 

Zašto je LGG saveznik dečijeg imuniteta?

Šta nam govore dokazi?

Otkako je tokom prethodne decenije primećen stimulativni uticaj probiotika na naš imunitet, dolazi do njihove sve veće upotrebe u jačanju imuniteta.

* Cochrane - najpoznatija svetska organizacija za procenu  naučnih istraživanja, 2015. godine je izdala pozitivno mišljenje o povoljnom efektu probiotika kod infekcija gornjih disajnih puteva, koje su zapravo najčešće infekcije kod dece.  Danas, veliki broj naučnih dokaza govori u prilog korišćenju LGG, naročito kod dece.

 

Koja je korist od korišćenja dodataka ishrani koji sadrže LGG?


Korišćenje dodataka ishrani predstavlja jednostavan i praktičan način obogaćivanja ishrane vašeg deteta korisnim hranljivim mikroelementima, koji možda nisu  dovoljno prisutni u njihovoj redovnoj ishrani.

Za najbolji učinak, LGG se može kombinovati sa određenim vitaminima i mineralima, koji dodatno obogaćuju njego dejstvo i doprinose normalnoj imunološkoj funkciji organizma.

Takođe, važno je da se probiotik u proizvodu pakuje zasebno od ostalih sastojaka, čime se povećava stabilnost višekomponentne formulacije proizvoda i na taj način obezbeđuje optimalan kvalitet svih sastojaka.

 

I na kraju, ne zaboravimo ukus!

Naši najmlađi su često najveći kritičari što se tiče ukusa proizvoda. Stoga, kada god možete, odaberite proizvod sa ukusom koji je prijatan i prihvatljiv za vaše dete, tako da svakodnevna rutina bude užitak za celu porodicu.

 

 

*Hao Q. et al. „Probiotics for preventing acute upper respiratory tract infections“. Cochrane Database of Systematic Reviews, 2015, Issue 2., Art. No.: CD006895.

Grčevi u stomaku
Grčevi u stomaku
Higijena nosa
Higijena nosa
Imunitet
Imunitet
Intelektualni razvoj
Intelektualni razvoj
Apetit
Apetit
Aktivnost
Aktivnost